120-ból 40%

 

A 120-ból hirtelen 40 százalék lett

A hatvanas, hetvenes évek óta – akik akkor már éltünk – tanúi lehettünk egy folyamatos növekedésnek. Gazdaságilag, anyagilag szépen gyarapodtunk. A századforduló környékén csúcsra értünk. Aztán azt gondoltuk, ez már mindig így lesz, örökre ott maradunk. Azonban törvényszerűség az, hogyha feljut az ember a hegy csúcsára, onnan csak lefelé vezet az út.

Egyetlen gond van csupán, hogy míg a 120. emeletre lassan, lépésről lépésre jutottunk, addig onnan lefelé egy gyorslift vár ránk, ami talán megáll a 40. emelet tájékán. Nagyon fájdalmas a zuhanórepülés. Különösen annak, aki a csúcson volt. Valószínű, hogy Mari néni a Tiszaháton, aki mindig is szerényen, beosztóan élt, nem éli meg olyan nehezen a változást.

Itt az ideje, hogy a bibliai Pál apostollal együtt megtanuljuk a leckét. Ő ugyanis azt mondta: „Megtanultam, hogy megelégedett legyek abban, amiben vagyok. Tudok szűkölködni, és tudok bővölködni is. Mindig mindenhez hozzászoktam. A jóllakáshoz is, az éhezéshez is, a bővölködéshez is, a szűkölködéshez is. Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít.” Filippi  4: 11-13.

Igen. Ismét azok vannak előnyben, akiknek van Krisztusuk, van reménységük, van kapaszkodójuk. Azoknak mindenhez lesz erejük. A sok nehézség, a próbák elviseléséhez erőt kapnak felülről, mert egy hatalmas Isten áll mellettük, aki övéit soha el nem hagyja. Bízzunk hát Istenben! Alakítsunk ki sokkal szorosabb kapcsolatot Vele! Benne sosem fogunk csalódni.

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Jelenések könyvének szimbólumai

Ábrahám

Az édenkert