Jézus7 Adonyban




2011. december 19-én Adonyban is elkezdődött a Jézus7 program. A szervező - Sátorné Éva (fényképez a képen) - már több mint egy hónappal korábban betetette a helyi újságba, TV képújságba programunkat. Örömmel hívott fel, amikor a megyei hírlapban megjelent egy cikk a Jézus7 kapcsán. Már nagyon várt minket.
Ma, amikor megérkeztünk, szomorúan mondta, hogy sajnos nem jöttek annyian, ahányra számított, pedig de szeretné, ha minél többen hallanák ezt a sorozatot. Sok kedves arcot láttunk, hisz már itt előzőleg néhány alkalommal találkoztunk a hallgatókkal. Jó volt ismét látni őket.
Mi viszont nagyon örültünk a 30 vendégnek!

Legelőször öt rejtvényt kérdeztünk a hallgatóktól: Hol született Jézus? Mi van közelebb Jeruzsálemhez: Betlehem vagy Názáret? Ki volt akkor a császár?... A helyes válaszadók most csokit nyerhettek. Ez feszültségoldónak kiváló volt.

Az első 20 percben elmentünk Betlehembe és Názáretbe, utána meghallgattuk Szabó Gyulától Ady Endre Karácsony c. versét, majd egy jelenet következett. Ezután Jézus földre-jövetelének jelentőségéről, és a mi reménységünkről volt szó. A "Mi lett volna, ha Jézus nem jött volna el?" résznél többen felélénkültek.

A végén meghívókat osztottunk, és a Hét híres helyszín c. könyvet.

Összességében egy igazán szép együttlétünk volt Adonyban, amiért nagyon hálásak vagyunk a drága Jézusnak

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Jelenések könyvének szimbólumai

Ábrahám

Az édenkert